Home » Bli en av oss!

Bli en av oss!

Scouting sträcker sig över alla geografiska, politiska och religiösa gränser. I snart hundra år har scoutrörelsen hjälpt unga människor i hela världen att ha roligt och utvecklas.

Om Scouterna:
Det finns cirka 90 000 scouter i Sverige, från sex år och uppåt. Och de är i stort sällskap. I hela världen finns 38 miljoner scouter.

Som scout gör man massa olika saker, allt från att lära sig att vara en bra kompis till att göra upp eld. I Scouterna är man ute i naturen och vandrar, paddlar kanot, åker skidor eller skridskor. Man åker på hajk och sover i skogen, kanske i ett vindskydd som man byggt med sina kompisar. I Scouterna lär man sig också om andra länder, vad man kan göra för att förbättra miljön och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka. På somrarna åker scouter ofta på läger. Där bor man i tält i ungefär en vecka och träffar scouter från andra ställen. De största scoutlägren har fler än 20 000 deltagare! Tillsammans bygger man kök, matbord och allt annat man kan behöva. Man gör dessutom aktiviteter varje dag där man sjunger, sportar, pysslar och leker.

Patrullen:
Även om du lär du dig massa nya saker i Scouterna har du inga lektioner och inga lärare. Du lär dig genom att pröva själv! Men det finns förstås vuxna ledare som hjälper och stöttar. Som scout är man med i en patrull. En patrull är en liten grupp med scouter. I patrullen samarbetar man för att klara av utmaningar. Tillsammans i patrullen klurar scouterna ut lösningar på problem men bestämmer också nya roliga saker att göra.

Vår uppgift:
Scouterna brinner för att göra unga människor redo för livet, genom äventyr, gemenskap, internationella möten och värdebaserat ledarskap.

Vem kan bli scout?
Scouterna är öppen för alla. Vi kämpar för att alla barn ska känna sig välkomna och bli sedda hos oss. Vi är schyssta kompisar och behandlar oss själva och varandra med respekt. Hos oss finns ingen avbytarbänk!

Vill du göra en insats?
Som vuxen finns det flera olika sätt att engagera sig i scouterna. Du kan hjälpa till på små och stora sätt i kortare eller längre uppdrag. Var inte rädd för att fråga oss i Sanct Botvid vad du kan hjälpa till med – kanske kan du hjälpa till med att ringa lokala företagare, eller laga mat inför ett träff, eller som bara komma och berätta för scoutgruppen om vad du jobbar med eller något fritidsintresse som kan vara intressant.
Oavsett vad du vill göra så finns det utbildning och metoder och bra idéer.

Som aktiv vuxen i Scouterna hjälper du unga leda sig själva och ger barnen möjlighet till nya äventyr.

Och du får uppleva en hel del äventyr själv!

Är du intresserad av vår verksamhet och vill bli en av oss?

Fyll då i intresseanmälan här!

Övriga frågor mailas till intresse@stbscout.se