Home » Detta står vi för

Detta står vi för

s2

Scouterna är mer aktuella än någonsin och samlar unga som vill utvecklas och ha roligt i den lilla gruppen, där alla är viktiga och har en plats. I Scouterna är alla lika mycket värda.

Vi gillar och respekterar olikhet och deltar i många nätverk för fred, demokrati och miljö. Hos oss är du aldrig ensam och vi jobbar för att våra möten ska vara fria från alla sorters övergrepp. I över hundra år har många hittat sig själva och sin väg genom Scouterna.

Ungt ledarskap

Scouterna vill att det ska vara fler unga ledare i samhället. Vi vill att unga ska ha möjlighet att få utveckla sin förmåga att leda sig själv och andra.

Vad vi tycker om ungt ledarskap »

Trygga Möten

Scouterna vill att det inte ska finnas några övergrepp i samhället. Vi vill att det ska vara trygga möten för unga, alltså möten som är helt fria från övergrepp i alla former.

Vad vi tycker om Trygga Möten »

Demokrati och mångfald

Scouterna vill att samhället ska vara mer demokratiskt för unga. Vi vill att unga ska ha möjlighet till att påverka. Vi tror också på alla människors lika värde och vill se ett samhälle fritt från diskriminering.

Vad vi tycker om demokrati och mångfald »

Friluftsliv

Scouterna vill att fler unga ska vara engagerade i naturen. Vi arbetar för ungas möjlighet att få vara ute i naturen. Vi värnar också miljö och vill se en hållbar utveckling.

Vad vi tycker om friluftsliv »

Våra värderingar

Scouternas verksamhet bygger på tydliga medmänskliga värderingar. Hos oss är alla lika mycket värda.

Våra värderingar »

Fairtrade

Vi på Scouterna tycker att det är viktigt att leva våra värderingar. Därför är vi medlemmar i Fairtrade.

Fairtrade »