start » Kårinformation, Sanct Botvids scoutkår

Terminsstart VT 2021

Publicerad: januari 14, 2021

Uppdatering 2021-01-16

När nu Smittskydd Stockholm har tillåtit träningsverksamhet utomhus ser vi att det är möjligt för oss att starta terminen.

Vår verksamhet kommer vara anpassad till de allmänna råd som gäller , vilket innebär att all vår verksamhet inledningsvis kommer att vara utomhus och

uppdelning i mindre grupper. Allt för att minska risken för smittspridning så mycket det går.

Ledarna kommer skicka ut information när resp avdelning startar.

Allmänt gäller också att stanna hemma vid sjukdom.

Läs mer om informationen från smittskydd Stockholm Smittskyddstockholm

 

Har du frågor/funderingar kring detta så kan du alltid ta kontakt med ledarna eller styrelsen på

styrelsen@stbscout.se

// Scouthälsningar Bosse Ordförande

 

2021-01-14

Vi kliver in i ett nytt år med en utmanande tid bakom oss.

Vi är stolta över hur alla ställde om och gjorde det bästa utifrån de förutsättningar som var förra året. Med siktet framåt vill vi att du som vårdnadshavare ska veta att vi fortfarande anpassar oss och vår verksamhet kontinuerligt i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Vi kämpar för att ditt barn ska få fortsätta ha en rolig och utvecklande fritid tillsammans med sina kompisar, bara med lite anpassningar.

Därför blir den här terminsstarten kanske lite annorlunda än den tidigare varit. Kanske med start lite senare eller i början digitala möten för att säkerställa alla scouters trygghet. Även om ovissheten och osäkerheten inför framtiden tär på oss alla så är det vår övertygelse att våra scouter mår bäst av att få ha kontinuitet i livet och det innebär fortsatt scoutverksamhet.

Vi hoppas att alla medlemmar vill och kan vara kvar i rörelsen så att vi kan fortsätta vara starka under och efter krisen, även om vi tvingats förändra vår verksamhet efter rådande omständigheter.

Som vårdnadshavare till en scout kan du vara trygg med att den verksamhet vi erbjuder våra scouter redan har riskbedömts och att vi ständigt tittar på nya lösningar och anpassningar. Vi går nu mot ljusare tider och inom kort även mer värme så vår förhoppning är att ni är med oss när vi håller ut vidare tillsammans.

Vi kommer att avvakta besked från FHM den 24 Januari och även information från smittskydd Stockholm innan vi bestämmer hur och när vi kan starta upp för våren.

Har du frågor/funderingar kring detta så kan du alltid ta kontakt med ledarna eller styrelsen på

styrelsen@stbscout.se

// Scouthälsningar Bosse Ordförande