start » Fullriggaren, Rovfåglarna, Sanct Botvids scoutkår

Dags för äventyrarhajk! :)

Publicerad: november 17, 2017

Hej på er! 🙂

 

Den 25/11-26/11 är det dags för hajk för Rovfåglarna och Fullriggaren. Hajken kommer att äga rum vid en stuga som heter Myset (och den är givetvis supermysig det hör man ju på namnet liksom). Stugan ligger på vidsträckta och uråldriga berg i närheten av Hässelby (norra Stockholm), och man har utsikt ner över Mälaren.

 

Starten för hajken är lördagen den 25/11 kl. 08:30 vid Tullinge station. Därifrån åker vi tillsammans kollektivt ut till stugan (tåget från Tullinge går 08:52 så kom inte försent!!!!!). Eftersom vi åker kollektivt så behöver man ha en giltig SL-biljett med sig för att resa på lördagen, glöm inte det!!

 

Hajken avslutas sedan på söndagen den 26/11 kl. 12:00 vid stugan (vi åker alltså inte kollektivt tillbaka hem). För att hämta folk där, ställ in GPS:en på denna adress: Kyrkhamnsvägen 41, 165 72 Hässelby. Alternativt, använd denna länk: https://goo.gl/maps/UMamZiFsaYH2.

 

Hajkavgiften för hajken är 200 svenska riksdaler, och betalas under hajken.

 

Vi kommer vara ute mycket under hajken, så det är mycket viktigt att man både klär sig och packar för väderleken! Det kommer vara kallt, det kanske regnar, det kanske snöar, och det måste man tåla! Glöm inte vantarna, mössan, långkalsoner, extratröjor etc. etc.

 

Man måste också packa med sig egna matsaker till hajken, då det inte finns porslin i stugan. Det är golvförläggning i sovsäck som gäller i stugan men det finns dock madrasser där (kan dock  vara nice att ta med en extra om man är bekväm av sig). Glöm inte en ficklampa också, det är mörkt!

 

Utöver detta måste man inte packa med sig något extra, förutom det man själv behöver under hajken förstås!

 

Temat för hajken är medeltiden. Vad det kommer innebära kommer ni att märka. Om någon dock känner för att spexa lite och klä ut sig till nån gammal medeltidssnubbe eller så, så är det helt ok förstås, men det är helt frivilligt.

 

Anmäl er till hajken senast torsdagen den 23/11 klockan 23:59. Länkar till anmälan följer nedan: 

 

Fullriggare, klicka här.

Rovfåglar, klicka här.

 

Välkomna!

 

//Kölsvinen
//Rovfågelledarna